2016. február 1., hétfő

Az ég ostroma - Jánokon is, minden hónap 1.én

Az ég ostroma
Az imatalálkozó célja: mozgósítani egymillió imádkozót, mivel a politika és az emberi szónoklatok már nem tudják a világban lévő krízist megoldani.
A mozgalom neve: Támadás az ég felé, vagy Az ég ostroma. Így hangzik az ima-kezdeményezés neve, amelyet Raymond Burke bíboros hirdetett meg, a Máltai Lovagrend patrónusa, a katolikus hit és a katolikus egyház egyik legnagyobb védelmezője az USA-ban. Ezt a rendezvényt a Catholic Action for Faith and Family – A Katolikus akció a Hitért és a Családokért vette pártfogásába.
A cél, szerezni egymillió katolikust, akik magukra vállalják, hogy egész éven keresztül, minden hónap első napján imádkozni fogják a rózsafüzért, miközben ez a mozgalom nyitott a világ minden katolikusa számára.
Az Egyházban nagyon komoly a helyzet, ezért fontos, hogy a katolikusok a saját szándékaikon kívül imádkozzanak erre a konkrét szándékra is: Hogy az Egyházban újra felragyogjon az igazság fénye és a hívek szívében újra békesség uralkodjon.
Ez a mozgalom válasz arra a sok rosszra, ami miatt olyan sokan elveszítik a bátorságukat. „Sem a politika, sem az emberi szónoklatok nem képesek megoldani ezt a mostani erkölcsi krízist, sem Amerikában, sem a világon. Isten segítségére van szükség. Hogyan lehet a legjobban ellen állni a rossznak: az abortusznak, az eutanáziának, a homo ideológiának, a terrorizmusnak, a keresztények üldözésének, és még annyi sok rossznak? Szükségünk van „rózsafüzéres harcosokra”, jelentette ki Thomas McKenna, a Katolikus Akció elnöke.
Burke bíboros hozzáteszi: „Az első kísértés, amellyel a sátán érkezik, hogy elveszítsük a bátorságunkat. A kísértés csak egy illúzió, mivel Krisztus, aki bennünk van, erőt ad nekünk életünk legnehezebb pillanataiban is. legyetek ezért bátrak, testvérek, és legyen bennetek erős a remény. Velünk együtt ostromoljuk az eget!

Ez az ima-kezdeményezés emlékeztet a Rózsafüzéres keresztes hadjáratra, amelyet Peter Pavlicek ferences páter hirdetett meg a második világháború végén Ausztriában, amikor az négy megszállási zónára volt osztva. Akkor ehhez a kezdeményezéshez az osztrák katolikusok százezrei csatlakoztak. 

Jánokon is csatlakozunk ehhez a kezdeményezéshez. 
Február 1, 17.00 Rózsafüzér, majd Szentmise a fenti szándékra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése