2018. március 4., vasárnap

Hirdetések 2018 március 5. - 11.




Nagyböjt 3. hete
3. týždeň v Pôstnom období

deň/nap
liturgický kalendár/liturgikus naptár
čas/időpont
úmysel/szándék
pondelok
hétfő
5. 03.
féria
-----

utorok
kedd
6. 03.
féria
17:00 J

streda
szerda
7. 03.
féria
19.30 Ke
Régi rítus - Kassa
štvrtok
csütörtök
8. 03.
féria
17:00 J

piatok
péntek
9. 03.
féria
17:00 J

sobota
szombat
10. 03.
féria
-----

nedeľa
vasárnap
11. 03.
Nagyböjt 4. vasárnapja
4. Pôstna nedeľa
09.00 P
10.30 J

Hirdetések:
·         Elsővasárnap van, megtartjuk az oferát templomunk és a plébánia fenntartására. Adományaikat Isten fizesse meg.
·         A padokon papír lelkitükrök vannak, aki szeretné őket elolvasni, átnézni, jobban felkészülni a húsvéti szentgyónásra, vihet belőlük haza. Mátraverebély-Szentkútról a ferencesektől hoztam és sokszorosítottam.
·         A hét folyamán a szepsi KMD cég földet és betonnal kevert földet hordott a gazdasági udvar feletti domoldalra, közös megegyezés alapján a polgármesterrel és a plébániával, valamint megígérték, hogy újra elsimítják, rendbe teszik azt a területet. Jánokon a Római Katolikus egyháznak 33 hektár körüli földje van, ennek legnagyobb része a gazdasági udvar és a felette lévő domb, és máshol: mindezek a földek magánterületek. Mindenki tudja, mi az a magánterület: oda nincs miért belépni idegen embernek, nem még kiszórni a bontott téglát meg más szemetet: autó kereket, más műanyagot, mindent, ami nem kell, elvész az a fák között, a bokrok között. Nem vész el. a faluból kéthetente elszállítanak minden szemetet, ki kell tenni a kukához, valamint lehet és kell is osztályozni a szemetet, műanyag, üveg, stb., aki valamivel nem tud mit kezdeni, nyugodtan kérje a polgármester tanácsát, segítségét: biztos, hogy tud adni útmutatást. Magánterületre vinni a szemetet és otthagyni nem megoldás. Kérem, hogy ne csinálja azt senki. Mert aztán a perselypénzből és más forrásokból az egyháznak kell eltakarítani, amitől mások szabadulni akarnak. Ez nem való. A megértést és ennek betartását köszönöm.
·         A Passió próbák két hét múlva, március 17.-én este 18 órakor folytatódnak a plébánia nagytermében. Minden énekelni vágyót szerettel várunk.
·         A közös gyóntatás húsvétra március 17.-én, szombaton reggel 9 órakor lesz Jánokon, és március 23. Pénteken este 18 órakor Péderben. A többi időpont a faliújságon és az interneten megtekinthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése