2015. április 25., szombat

Hirdetések - oznamy 26. 04. 2015

Kisboldogasszony Római Katolikus Plébánia JÁNOK
Rímskokatolícka farnosť Narodenia Panny Márie JANÍK
* 044 05 Janík č. 31   ' 055/464 7212    + janik@rimkat.sk
 


Húsvét 4. hete
4. Veľkonočný týždeň
deň/nap
liturgický prehľad/liturgikus naptár
čas/idő
úmysel/szándék
pondelok
hétfő
27. 4.
féria
18.00

utorok
kedd
28. 4.
Grignion de Monfort
Szt. Lajos Mária,
népmisszionárius
emléknap
18.00

streda
szerda
29. 4.
SIÉNAI SZT. KATALIN, SZŰZ ÉS EGYHÁZTANÍTÓ
EURÓPA TÁRSVÉDŐSZENTJE
ÜNNEP
------

štvrtok
csütörtök
30. 4.
Szt. V. Piusz pápa,
emléknap
18.00

piatok
péntek
1. 5.
Szt. József
munkás, emléknap
17.00 P
18.00 J

sobota
szombat
2. 5.
Szt. Atanáz,
püspök és egyháztanító,
emléknap
08.00

nedeľa
vasárnap
3. 5.
Húsvét 5. vasárnapja
5. Veľkonočná Nedeľa
09.00 P
10.30 J

 Pro populo

Gyóntatás – minden szentmise előtt fél órával

Csütörtök – 17.30 szentségimádás

Szombat – 08.00 a Feltámadási kereszt fogadása – a templomban, a Szepsiek hozzák – majd továbbvisszük Füzérre, Magyarország.
10.00 felkészítő az elsőáldozásra a plébánián.
Elsőáldozás: június 7. vasárnap, 10.30


Hirdetések:
·        Ma délután 15 órakor délutáni ájtatosságot tartunk, imádkozunk a papi hivatásokért, utána 15.30kor a Római rítus régi formájában lesz szentmise.
·        Hétfőn reggel 9 órától brigádot hirdetek. A cél a fatartó lomtalanítása a plébánián. Aki szeretne segíteni, jöjjön holnap 9 órára, akár ha csak egy órát tud dolgozni, az is segítség. A különféle fa és egyéb anyagok, amelyekre nincs szükség, de még tüzelni pl. jó, az elvihető. De csak azok vihetnek belőle, akik eljönnek dolgozni. Aki nem akar dolgozni, az ne hangoztassa később, hogy nekem is jó lett volna ez meg az. Akinek jó lenne valami a plébániáról, holnap reggel 9re jöjjön el, és elviheti.
·        Ma Jópásztor vasárnapja van. Imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért. Anyagilag is támogathatják a papságra készülő fiatalokat. Adományaikat a szokott helyen a perselyben helyezhetik el.
·        Köszönöm az énekkarnak a mai szolgálatot.
·         Aki szeretne tanítani a Szepsi Katolikus iskolában, vagy szeretne ott takarítónő vagy könyvelő lenni, vagy karbantartó, az pályázhat az állásra. Részletek a faliújságon és a plébánián. Jelentkezési határidő május 15. Bejelentkezett 190 gyermek, épül majd az új iskolaépület is, és nem igazak a hírek, hogy nincs hol megkezdeni a tanítást, stb. Isten segítségével menni fog ez a nagy mű.
·        Felmerült, hogy nem elegendő csak a hulló vakolatot kijavítani a tornyon, ill. hogy esztétikusan nem fog a legjobban kinézni a régi az új keveréke. Az én személyes nézetem, hogy először a templom fűtését kell kigondolni és megvalósítani, főleg, ha nyerünk a Magyarországi pályázaton, engem személy szerint jobban bánt, hogy hideg van télen, mint hogy kívülről hogyan néz ki a templom. Szerintem fontos csak az apró hibákat kijavítani egyelőre, és jövő éven újra pályázunk majd, a templom teljes külső felújítására, színesézére. Felesleges, hogyha szépen fog kívülről kinézni a templom, és belül fogunk fagyoskodni.
·        Az elhangzottakhoz hozzá lehet szólni, a mise áldása után a templom előtt beszéljük meg széles körben, aki szeretne valamit hozzá fűzni, vagy ha van valakinek ötlete.
·        Fontos még elmondani, hogy a Magyarországi pályázat még mindig nincs kiértékelve, nem tudjuk, hogy nyertünk e vagy nem. Mihelyt lesz eredményt, az időben tudatom mindenkivel. Január 7.én volt beadva, már minden nap várjuk a döntést.
Kívánok mindenkinek szép vasárnapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése